• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Bezlepkové / Quinoa salát se špenátem a mozzarelou a zeleninovými plackami

Quinoa salát se špenátem a mozzarelou a zeleninovými plackami

2.7.2017 by Klára 3 Komentáře

V létě je chuť většinou na něco osvěžujícího, lehkého a něco, co nezatěžuje tolik trávení. Teda aspoň já a taky se mi nechce v kuchyni trávit příliš mnoho času. Tohle je recept, který uspokojí celou rodinu.

V sobotu odpoledne jsem přemýšlela, co udělat rodině k večeři, aby to bylo relativně rychle hotové a všichni si pochutnali a najedli se.

 

Quinoa salát se špenátem a mozzarelou a zeleninovým karbanátkem
 
Vytisknout
Autor: Klára
Suroviny
  • 200g quinoi (dá se nahradit či namixovat s bulgurem nebo rýží)
  • 6 mrkví
  • 1 ČL římského kmínu (drceného)
  • 1 ČL koriandru (drceného)
  • 1 PL javorového sirupu
  • 1 ČL kokosového oleje¨
  • špenát
  • 1 salátová okurka
  • 3 ředkvičky
  • mozzarela
  • Dresink:
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 PL limetkové štávy
  • 1 PL medu
  • sůl
Jak na to?
  1. Quinou propláchneme a uvaříme v poměru 1:2 v osolené vodě (nebo zeleninovém vývaru)
  2. Na pánvi na kokosovém oleji osmahneme mrkev nakrájenou na kostičky s kmínem, koriandrem a javorovým sirupem.
  3. Zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka 15-20min
  4. Omytý špenát natrháme na kousky
  5. Okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky
  6. Nakrájíme ředkvičky
  7. Smícháme s vychladlou quinoou a mrkví
  8. Promícháme s dresinkem a podáváme s mozzarellou nakrájenou na plátky.
3.5.3226

 
Zeleninové placky
 
Vytisknout
Suroviny
  • 450g cukety
  • 2 mrkve
  • 1 menší řepa
  • 2 vejce
  • 2 jarní cibulky
  • 1 ČL pepře
  • 1 ČL soli
  • ¾ hrnku pohankové mouky
  • 30g strouhaného parmazánu
  • ghí
  • zakysaná smetana
Jak na to?
  1. Cukety, mrkve a řepu nastrouháme, zamícháme do nich sůl a necháme 5 minut stát
  2. Vymačkáme šťávu a dáme stranou
  3. Přimícháme vejce, nejemno nakrájenou jarní cibulku, mouku, parmazán a pepř (pokud je těsto řídké, můžeme přidat hrašku)
  4. Tvarujeme placky, které smažíme ve vrstvě ghí z obou stran cca 3min
  5. Servírujeme se zakysanou smetanou
3.5.3226

 

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Bezlepkové, Hlavní jídla, Letní, Recepty Štítky:bulgur, cuketa, ghí, mozzarela, mrkev, okurka, pohanková mouka, quinoa, ředkvičky, rýže, špenát

Previous Post: « Matcha bezlepková bábovka
Next Post: Jáhlový tříbarevný dezert »

Reader Interactions

Komentáře

  1. E.

    13.7.2017 at 12:19

    Tak zeleninové placky jsme si udělali dvakrát…A kdy přijde na řadu quinoa? 🙂

    Odpovědět
    • Klára

      5.8.2017 at 18:02

      To jsem ráda, že sis to střihla dvakrát:) Tak už jsem to opravila a můžeš si udělat i salát 🙂

      Odpovědět

Trackbacks

  1. Pohankovo-špaldové palačiny s cibuládou – MoodKitchen s Klárou napsal:
    16.8.2017 (17:00)

    […] dáte na chvíli na gril nebo do trouby. Na fotce je v misce hovězí vývar a na talíři ještě zeleninové placky     Pohankovo-špaldové palačiny s cibuládou   Uložit Vytisknout Autor: Klára […]

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

Jmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Babí léto a co to pro nás znamená
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

agar agávový sirup borůvky broskve bábovka chia semínka cizrna cuketa fazole ghí hlavice hovězí hummus jablečný ocet ječná mouka jáhly kakao kapary koláč kurz léto mortadela mrkev máta pancetta pečení pohanka quinoa rozinky rukola rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké tofu vegan vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda římský kmín špalda švestky

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Srpen 2021 (2)
  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (1)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (10)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)
Moji partneři:

Zážitky.cz - přední zážitková agentura a firma mého muže :)
IdeálníDoména.cz - marketplace s více než 200 špičkovými adresami pro váš byznys
Tričko POKORU KURVA - moderní trička pro ženy i muže, která vyrábíme :)

Copyright © 2025 · Foodie Pro & The Genesis Framework