• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Bezlepkové / Matcha bezlepková bábovka

Matcha bezlepková bábovka

2.7.2017 by Klára Leave a Comment

Tentokrát trošku netradiční varianta bábovky, kterou jsem připravila na jednu narozeninovou oslavu, kde jsem předpokládala, že budou jenom dospělí jedinci. Nakonec ji teda jedly i děti, tak doufám, že nebyly pak všechny moc dlouho vzhůru 🙂 Každopádně pokud máte někdy potřebu hřešit, tak tohle je příjemná varianta, protože nezatěžuje trávicí trakt jako klasické bábovky.

K mému velkému údivu se po bábovce jen zaprášilo a dokonce vypadalo, že i dětem chutnala. Nevím, jestli to bylo tím, že v nabídce narozeninového rautu nebylo nic jiného sladkého, ale každopádně jsem moc nahlas nehlásila, že je to poměrně zdravá varianta oblíbeného dezertu většiny domácností:) Ono totiž když lidi neví, že by to mělo být zdravé, tak jim to vlastně i docela chutná.

 

Matcha bezlepková bábovka
 
Vytisknout
Autor: Klára
Suroviny
  • 250g bio tvarohu (použila jsem kozo-ovčí, ale může být i klasický kravský)
  • 200g másla
  • 90g kokosového cukru
  • 4 vajíčka
  • 270g rýžové mouky (já použila směs hrubé a hladké, ale doporučuju spíše hladkou)
  • 100ml rostlinného mléka
  • 15g kypřícího prášku (vinného kamene bez fosfátů např. od bionebio)
  • 10g matcha čaje
  • 2 PL citronové šťávy
  • kůra z jednoho bio citrónu
Jak na to?
  1. Předehřejte troubu na 170ͦC
  2. Oddělte žloutky od bílků
  3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh (přidejte špetku soli, aby se dobře vyšlehal)
  4. Máslo, žloutky a cukr vyšlehejte do pěny, přidejte tvaroh, mléko, citronovou šťávu a pomalu přidávejte mouku s kypřicím práškem
  5. Vmíchejte opatrně sníh z bílků
  6. Rozdělte těsto na 2 části (2/3 a ⅓)
  7. Do té menší části přidejte matcha čaj a citronovou kúru, případně trošku nařeďte cca dvěma lžícemi mléka
  8. Obě těsta by měla mít stejnou hustotu a budou trochu tuhší
  9. Vymažte formu máslem a vysypte hrubou moukou nebo strouhankou
  10. Dejte péct na 40-50min a před vyndáním z trouby zkontrolujte špejlí, zda je bábovka hotová
  11. Po vychladnutí bábovky můžete polít čokoládovou polevou a posypat kokosem.
3.5.3226

 

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Bezlepkové, Dezerty, Letní, Recepty Štítky:bábovka, bez lepku, matcha, rýžová mouka

Previous Post: « Jak jsem držela 10ti denní kokosový půst
Next Post: Quinoa salát se špenátem a mozzarelou a zeleninovými plackami »

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

Jmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Babí léto a co to pro nás znamená
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

agar agávový sirup borůvky broskve bábovka chia semínka cizrna cuketa fazole ghí hlavice hovězí hummus jablečný ocet ječná mouka jáhly kakao kapary koláč kurz léto mortadela mrkev máta pancetta pečení pohanka quinoa rozinky rukola rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké tofu vegan vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda římský kmín špalda švestky

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Srpen 2021 (2)
  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (1)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (10)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)
Moji partneři:

Zážitky.cz - přední zážitková agentura a firma mého muže :)
IdeálníDoména.cz - marketplace s více než 200 špičkovými adresami pro váš byznys
Tričko POKORU KURVA - moderní trička pro ženy i muže, která vyrábíme :)

Copyright © 2025 · Foodie Pro & The Genesis Framework