Quinoa salát se špenátem a mozzarelou a zeleninovým karbanátkem
 
 
Autor:
Suroviny
  • 200g quinoi (dá se nahradit či namixovat s bulgurem nebo rýží)
  • 6 mrkví
  • 1 ČL římského kmínu (drceného)
  • 1 ČL koriandru (drceného)
  • 1 PL javorového sirupu
  • 1 ČL kokosového oleje¨
  • špenát
  • 1 salátová okurka
  • 3 ředkvičky
  • mozzarela
  • Dresink:
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 PL limetkové štávy
  • 1 PL medu
  • sůl
Jak na to?
  1. Quinou propláchneme a uvaříme v poměru 1:2 v osolené vodě (nebo zeleninovém vývaru)
  2. Na pánvi na kokosovém oleji osmahneme mrkev nakrájenou na kostičky s kmínem, koriandrem a javorovým sirupem.
  3. Zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka 15-20min
  4. Omytý špenát natrháme na kousky
  5. Okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky
  6. Nakrájíme ředkvičky
  7. Smícháme s vychladlou quinoou a mrkví
  8. Promícháme s dresinkem a podáváme s mozzarellou nakrájenou na plátky.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/quinoa-salat-se-spenatem-a-mozzarelou/