Quinoa salát se špenátem a mozzarelou a zeleninovým karbanátkem
- 200g quinoi (dá se nahradit či namixovat s bulgurem nebo rýží)
- 6 mrkví
- 1 ČL římského kmínu (drceného)
- 1 ČL koriandru (drceného)
- 1 PL javorového sirupu
- 1 ČL kokosového oleje¨
- špenát
- 1 salátová okurka
- 3 ředkvičky
- mozzarela
- Dresink:
- 2 PL olivového oleje
- 2 PL limetkové štávy
- 1 PL medu
- sůl
- Quinou propláchneme a uvaříme v poměru 1:2 v osolené vodě (nebo zeleninovém vývaru)
- Na pánvi na kokosovém oleji osmahneme mrkev nakrájenou na kostičky s kmínem, koriandrem a javorovým sirupem.
- Zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka 15-20min
- Omytý špenát natrháme na kousky
- Okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky
- Nakrájíme ředkvičky
- Smícháme s vychladlou quinoou a mrkví
- Promícháme s dresinkem a podáváme s mozzarellou nakrájenou na plátky.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/quinoa-salat-se-spenatem-a-mozzarelou/
3.5.3226