• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Bezlepkové / Pohankovo-špaldové palačinky s cibuládou

Pohankovo-špaldové palačinky s cibuládou

16.8.2017 by Klára 2 Comments

K létu patří jednoduché recepty a tím palačinky určitě jsou. Tentokrát v provedení slaném. Náplně můžete libovolně měnit dle chuti a stavu zásob v lednici. Recept na cibuládu tady:   Suroviny pro 12 palačinek
  • 1kg červené cibule
  • 75 - 100 ml panenského olivového oleje
  • 500 ml červeného vína (je možno použít třeba biovíno)
  • 1 ČL soli
  • 3 PL rýžového sirupu, agáve nebo medu
  • 3-4 PL balzamica nebo červeného vinného octa
  • čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup:
  1. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
  2. Dáme smažit olej do hluboké pánve a přisypeme cibuli, kterou cca 15min opékáme za častějšího míchání, než pustí šťávu.
  3. Postupně přiléváme po troškách víno a vždy počkáme až se alkohol odpaří.
  4. Dusíme pod pokličkou za občasného míchání až 1 a 1/4hod.
  5. Posledních 15min necháme vařit bez pokličky, přidáme sirup a ocet a necháme tekutinu odpařit za častějšího míchání.
  6. Možno dochutit např. tymiánem nebo šalvějí - ale to už záleží na vašich individuálních preferencích.
  7. Můžete ji dát ještě horkou do zavařovací sklenice a otočit dnem vzhůru - vydrží vám pak v lednici i měsíc (to stejné můžete dělat i s polívkami nebo omáčkami)
Doplnit palačinky můžete grilovanou cuketou, kterou ochutíte a dáte na chvíli na gril nebo do trouby. Na fotce je v misce hovězí vývar a na talíři ještě zeleninové placky      
Pohankovo-špaldové palačiny s cibuládou
 
Vytisknout
Autor: Klára
Suroviny
  • Na 12 palačinek
  • 150 g špaldové mouky
  • 150 g pohankové mouky
  • 800 ml tekutiny (obilné mléko - rýžové, ovesné, kravské mléko) - záleží na vašich preferencích
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 1ČL olivového oleje do těsta (nemusí být)
  • ghí
Jak na to?
  1. Smícháme všechny ingredience dohromady buď šlehací metlou nebo ručním mixérem
  2. Necháme těsto odpočinout v lednici - vzhledem k celozrnné mouce klidně i přes noc
  3. Smažíme na ghí
3.5.3226

 

 

 

 

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Bezlepkové, Hlavní jídla, Letní, Recepty Štítky:červená cibule, červené víno, cuketa, mangold, palačinky, pohanka, seminka, špalda

Previous Post: « Soba nudle s tempehem, brokolicí a ořechy
Next Post: Babí léto a co to pro nás znamená »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Hráškový krém s mátou – MoodKitchen s Klárou napsal:
    17.8.2017 (8:26)

    […] můžete smetanou ozdobit až hotovou polévku a přidat například nakrájené palačinky […]

    Odpovědět
  2. Jak jsem vařila na ženském semináři – MoodKitchen s Klárou napsal:
    22.8.2017 (15:39)

    […] už nám v hrnci pěkně bublal masový vývar z hovězího masa a my se daly do přípravy špaldovo-pohankových palačinek s cibuládou z červené cibule a taky jsme měly v lednici mangold, tak jsme udělaly ještě jednu náplň, […]

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

KláraJmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš
  • PF 2018 :)

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

adzuki agar ananas banány bábovka celer cuketa detox dezert ghí hlavní jídlo ječná mouka jáhly kakao kokos koláč kurz luštěniny léto mango marakuja mrkev máta ovoce pečení piniové oříšky pohanka polévka quinoa rozinky rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké snídaně tahini vegan večeře vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda špalda

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (2)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (11)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)

Deprecated: Funkce genesis_footer_creds_text není podporována už od verze 3.1.0! Použijte prosím raději funkci genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /data/www/20774/moodkitchen_cz/www/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright © 2021 · Foodie Pro & The Genesis Framework