• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Bezlepkové / Slunečnicovo sezamová paštika

Slunečnicovo sezamová paštika

8.7.2016 by Klára Leave a Comment

Tato paštika zaručeně nadchne i masově zaměřené jedince. Kombinace chutí je naprosto delikátní a můžete využít na snídani, svačinu nebo jako součást pohoštění pro návštěvy. Doporučuju v kombinaci s jakýmkoliv kváskovým chlebem. My momentálně ujíždíme na chlebech od Pekárny Praktika, který je k mimo jiné k dostání každou sobotu na farmářských trzích na Kulaťáku. Anebo si můžete upéct vlastní semínkový chleba, který jsem našla na blogu manželů v kuchyni Kitchenstory. viz recept na bezlepkový semínkový chleba.

IMG_9615

 

Slunečnicovo sezamová paštika
 
Vytisknout
Čas přípravy
30 minuty
Čas vaření
Celkový čas
30 minuty
 
Autor: Klára
Typ receptu: svačina
Typ kuchyně: vegan
Suroviny
  • 100g slunečnicových semínek (přes noc namočených ve vodě)
  • 20g sušených rajčat (ne v oleji)
  • 2 PL (polévkové lžíce) lahůdkového droždí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 PL oleje
  • 1 PL lžíce tahini (sezamová pasta)
  • 2 PL citronové šťávy
  • 100 + 300 ml vody
  • 5g práškového agaru (nebo plátky)
  • 2 PL sojové omáčky Shoyu
  • 1 ČL (čajová lžička) soli
  • 2 ČL mleté papriky
  • 2 ČL provensálského koření nebo koření "Dobrá nálada"
Jak na to?
  1. Rozmícháme agar asi ve 200ml vody a necháme bobtnat
  2. Vezmeme přes noc (nebo aspoň 2 hod) namočená slunečnicová semínka. Sušená rajčata zalijeme 100ml vody a necháme nabobtnat.
  3. V menším hrnci osmažíme najemno nakrájenou cibulku společně s česnekem. Pak přidáme mletou papriku, provensálské koření (nebo koření "Dobrá nálada") a lehce přesmahneme, aby paprika nezhořkla. Přilejeme asi 100ml vody a chvili dusíme.
  4. Slunečnicová semínka slijeme, propláchneme a rozmixujeme společně s tahini do hladké hmoty. Přidáme lahůdkové droždí, povařenou směs cibule s kořením, citronovou šťávu, Shoyu, rajčata i s máčecí vodou a promixujeme.
  5. Namočený agar přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí
  6. Ještě horkou vodu s agarem přidáme k rozmixované slunečnicové směsi. Mixujeme na vysoké otáčky, dokud nebude mít směs zcela hladkou stukturu.
  7. Srnčí hřbet nebo jinou vhodnou formu vypláchneme studenou vodou a směs do ní nalijeme a necháme vychladit
3.5.3208

 

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Bezlepkové, Recepty, Svačiny Štítky:agar, seminka, slunečnice, tahini

Previous Post: « Salát z červené řepy, ananasu a máty
Next Post: Bezlepkový semínkový chleba »

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

Jmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Babí léto a co to pro nás znamená
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

agar agávový sirup borůvky broskve bábovka chia semínka cizrna cuketa fazole ghí hlavice hovězí hummus jablečný ocet ječná mouka jáhly kakao kapary koláč kurz léto mortadela mrkev máta pancetta pečení pohanka quinoa rozinky rukola rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké tofu vegan vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda římský kmín špalda švestky

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Srpen 2021 (2)
  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (1)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (10)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)
Moji partneři:

Zážitky.cz - přední zážitková agentura a firma mého muže :)
IdeálníDoména.cz - marketplace s více než 200 špičkovými adresami pro váš byznys
Tričko POKORU KURVA - moderní trička pro ženy i muže, která vyrábíme :)

Copyright © 2025 · Foodie Pro & The Genesis Framework