• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Bezlepkové / Batátové brownies s višněmi

Batátové brownies s višněmi

14.6.2018 by Klára Leave a Comment

Tento recept už tady visí poměrně dlouho, ale taky k němu nebyla žádná fotka. Chvilku mi to teda trvalo, ale nakonec jsem to upekla ještě jednou a konečně je to tu v plné parádě 🙂


Vím, že je teď spíš sezona třešní, jahod, rybízu a všech dalších dobrot, které nám rostou na zahrádkách. Ale já nějak měla už delší dobu potřebu doplnit fotku k tomuto receptu a nakonec jsem to ještě proti původnímu trochu oživila o sušené višně namočené v rumu. Z pár hodin namočení nakonec byly asi 2 dny, ale vy to takhle dlouho namáčet nemusíte. Používám v kuchyni naprosto geniální tuzemák od společnosti Bartida, takže pokud jste trochu fajnšmekři, tak si kupte některý z jejich lokálních výrobků. Tuzámák je dokonalý na pečení, na Vaječňáku jedu celou zimu a zbytek už je na Vás 🙂

A k čemu je nám dobrá višeň?

Obsahuje velký obsah vitaminu A (více než třešně) a také třísloviny, kyselinu citronovou a jablečnou, draslík, vitamin C, jod, beta karoten, železo, hořčík, vápník, fosfor  nebo zinek. Višně mohou pomáhat jako doplněk stravy při osteoporoze či při jistých druzích onemocnění štítné žlázy. Nicméně, všechny tyto dobrůtky nám napomáhají jen když je naše stravování v souladu s potřebami našeho těla. Takže ani višně, ani jiná superpotravina není samospásná 🙂

Jinak ještě k receptu. Já vlastně nevím, jestli je to brownies nebo spíš lanýžový dort – to už záleží na vás, jak to pojmete. Každopádně je to nesmírně chutný dezert a ta kyselá chuť višní je naprosto geniální.

Tak dobrou chuť 🙂

Batátové Brownies
 
Vytisknout
Autor: Klára
Suroviny
  • 130g rýžové mouky
  • 75g nepraženého kakaa
  • ¼ ČL prášku do pečiva
  • 200g batátů (uvařených a rozmačkaných na kaši)
  • 50g sušených višňí
  • rum
  • 150g datlového sirupu (nebo pyré - recept zde)
  • 175g másla
  • 1 vejce
  • 100ml rostlinného mléka (já použila domácí mandlové)
  • ¼ ČL vanilkového extraktu (např. z Marks&Spencer)
Jak na to?
  1. Višně namočíme min na 2 hodiny do rumu.
  2. Troubu předehřejeme na 180 ͦC
  3. Mouku prosijeme se sypanými ingrediencemi.
  4. Smícháme "mokré" ingredience.
  5. Suchou směs vmícháme do mokré a nalejeme do formy.
  6. Pečeme 20-25 min.
3.5.3251

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Bezlepkové, Dezerty, Recepty, Svačiny Štítky:kakao, rum, rýžová mouka, višně

Previous Post: « Perníkové pohankové lívance
Next Post: Podzim pohledem čínské medicíny »

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

Jmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Babí léto a co to pro nás znamená
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

agar agávový sirup borůvky broskve bábovka chia semínka cizrna cuketa fazole ghí hlavice hovězí hummus jablečný ocet ječná mouka jáhly kakao kapary koláč kurz léto mortadela mrkev máta pancetta pečení pohanka quinoa rozinky rukola rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké tofu vegan vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda římský kmín špalda švestky

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Srpen 2021 (2)
  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (1)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (10)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)
Moji partneři:

Zážitky.cz - přední zážitková agentura a firma mého muže :)
IdeálníDoména.cz - marketplace s více než 200 špičkovými adresami pro váš byznys
Tričko POKORU KURVA - moderní trička pro ženy i muže, která vyrábíme :)

Copyright © 2025 · Foodie Pro & The Genesis Framework