• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Hlavní jídla / Pikantní zeleninová pánev s tofu

Pikantní zeleninová pánev s tofu

17.9.2017 by Klára 1 Comment

A opět další recept skvělý pro podzimní dny. Babího léta jsme si letos teda moc neužili a spíš už začíná být prostor pro více zahřívající jídla. Tento je raz dva hotový a může jej kombinovat dle libosti a stavu vaší ledničky.


Tohle jídlo se ideálně hodí k rýži nebo prosu. Já jsem uvařila celozrnnou rýži. Posiluje a lehce osvěžuje. Vytváří čchi (energii) a šťávy. Je tedy vhodným pokrmem při nedostatku čchi (při nedostatku šťáv podáváme bez chilli a pórku).

Můžete jakkoliv kombinovat a nebojte se koření. Já mimo recept přidala ještě uvařené černé fazole, které krásně doplní energii našim unaveným ledvinám. A také jsem doplnila o mletý koriandr a šťávu z čerstvého zázvoru, pro větší pikantnost. A nebojte se s kořením experimentovat. Např. ajurvéda doporučuje 1 ČL koření na jednu porci !!!

A nezapomeňte talíř doplnit pickles nebo alespoň kysaným zelím pro lepší zažívání a doplnění lehce kyselé chuti do jídla.

Dobrou chuť 🙂

 

Pikantní zeleninová pánev s tofu
 
Vytisknout
Autor: Klára
Suroviny
  • 2 PL sezamového oleje
  • 2ks mrkve nebo fenyklu
  • 1ks pórku
  • 1 ČL kurkumy
  • 1ks tofu
  • pepř bílý nebo zelený nebo černý nebo chilli
  • sójová omáčka Shoyu nebo Tamari
  • citron
  • sůl
Jak na to?
  1. Na horké pánvi rozpálíme sezamový olej.
  2. Lehce osmažíme nadrobno nakrájenou mrkev nebo fenykl.
  3. Přidáme kolečka pórku, trochu soli, pár kapek citrónové šťávy a kurkumu.
  4. Tofu nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev. Společně smažíme asi 2 min.
  5. Dochutíme pepřem nebo chilli.
  6. Přikryté pokličkou podusíme asi 5 min.
  7. Na závěr pokapeme sójovou omáčkou.
3.5.3228

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Hlavní jídla, Podzimní, Vegan Štítky:fazole, rýže, tofu

Previous Post: « Polévka z mungo fazolek
Next Post: Jáhelné knedlíky plněné tempehem s červeným zelím »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Podzim pohledem čínské medicíny | MoodKitchen s Klárou napsal:
    17.9.2017 (15:27)

    […] regeneraci plic a tlustého střeva předcházet jejich vysušování. Vhodná je tedy především zvlhčující a vyživující strava a energeticky bohatší potraviny. Ideální je připravovat pokrmy dlouhým vařením a volit […]

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

KláraJmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš
  • PF 2018 :)

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

adzuki agar ananas banány bábovka celer cuketa detox dezert ghí hlavní jídlo ječná mouka jáhly kakao kokos koláč kurz luštěniny léto mango marakuja mrkev máta ovoce pečení piniové oříšky pohanka polévka quinoa rozinky rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké snídaně tahini vegan večeře vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda špalda

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (2)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (11)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)

Deprecated: Funkce genesis_footer_creds_text není podporována už od verze 3.1.0! Použijte prosím raději funkci genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /data/www/20774/moodkitchen_cz/www/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright © 2021 · Foodie Pro & The Genesis Framework