• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Hlavní jídla / Pikantní zeleninová pánev s tofu

Pikantní zeleninová pánev s tofu

17.9.2017 by Klára 1 Comment

A opět další recept skvělý pro podzimní dny. Babího léta jsme si letos teda moc neužili a spíš už začíná být prostor pro více zahřívající jídla. Tento je raz dva hotový a může jej kombinovat dle libosti a stavu vaší ledničky.


Tohle jídlo se ideálně hodí k rýži nebo prosu. Já jsem uvařila celozrnnou rýži. Posiluje a lehce osvěžuje. Vytváří čchi (energii) a šťávy. Je tedy vhodným pokrmem při nedostatku čchi (při nedostatku šťáv podáváme bez chilli a pórku).

Můžete jakkoliv kombinovat a nebojte se koření. Já mimo recept přidala ještě uvařené černé fazole, které krásně doplní energii našim unaveným ledvinám. A také jsem doplnila o mletý koriandr a šťávu z čerstvého zázvoru, pro větší pikantnost. A nebojte se s kořením experimentovat. Např. ajurvéda doporučuje 1 ČL koření na jednu porci !!!

A nezapomeňte talíř doplnit pickles nebo alespoň kysaným zelím pro lepší zažívání a doplnění lehce kyselé chuti do jídla.

Dobrou chuť 🙂

 

Pikantní zeleninová pánev s tofu
 
Vytisknout
Autor: Klára
Suroviny
  • 2 PL sezamového oleje
  • 2ks mrkve nebo fenyklu
  • 1ks pórku
  • 1 ČL kurkumy
  • 1ks tofu
  • pepř bílý nebo zelený nebo černý nebo chilli
  • sójová omáčka Shoyu nebo Tamari
  • citron
  • sůl
Jak na to?
  1. Na horké pánvi rozpálíme sezamový olej.
  2. Lehce osmažíme nadrobno nakrájenou mrkev nebo fenykl.
  3. Přidáme kolečka pórku, trochu soli, pár kapek citrónové šťávy a kurkumu.
  4. Tofu nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev. Společně smažíme asi 2 min.
  5. Dochutíme pepřem nebo chilli.
  6. Přikryté pokličkou podusíme asi 5 min.
  7. Na závěr pokapeme sójovou omáčkou.
3.5.3228

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Hlavní jídla, Podzimní, Vegan Štítky:fazole, rýže, tofu

Previous Post: « Polévka z mungo fazolek
Next Post: Jáhelné knedlíky plněné tempehem s červeným zelím »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Podzim pohledem čínské medicíny | MoodKitchen s Klárou napsal:
    17.9.2017 (15:27)

    […] regeneraci plic a tlustého střeva předcházet jejich vysušování. Vhodná je tedy především zvlhčující a vyživující strava a energeticky bohatší potraviny. Ideální je připravovat pokrmy dlouhým vařením a volit […]

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

Jmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Babí léto a co to pro nás znamená
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

agar agávový sirup borůvky broskve bábovka chia semínka cizrna cuketa fazole ghí hlavice hovězí hummus jablečný ocet ječná mouka jáhly kakao kapary koláč kurz léto mortadela mrkev máta pancetta pečení pohanka quinoa rozinky rukola rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké tofu vegan vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda římský kmín špalda švestky

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Srpen 2021 (2)
  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (1)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (10)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)
Moji partneři:

Zážitky.cz - přední zážitková agentura a firma mého muže :)
IdeálníDoména.cz - marketplace s více než 200 špičkovými adresami pro váš byznys
Tričko POKORU KURVA - moderní trička pro ženy i muže, která vyrábíme :)

Copyright © 2025 · Foodie Pro & The Genesis Framework