Matcha bezlepková bábovka
 
 
Autor:
Suroviny
  • 250g bio tvarohu (použila jsem kozo-ovčí, ale může být i klasický kravský)
  • 200g másla
  • 90g kokosového cukru
  • 4 vajíčka
  • 270g rýžové mouky (já použila směs hrubé a hladké, ale doporučuju spíše hladkou)
  • 100ml rostlinného mléka
  • 15g kypřícího prášku (vinného kamene bez fosfátů např. od bionebio)
  • 10g matcha čaje
  • 2 PL citronové šťávy
  • kůra z jednoho bio citrónu
Jak na to?
  1. Předehřejte troubu na 170ͦC
  2. Oddělte žloutky od bílků
  3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh (přidejte špetku soli, aby se dobře vyšlehal)
  4. Máslo, žloutky a cukr vyšlehejte do pěny, přidejte tvaroh, mléko, citronovou šťávu a pomalu přidávejte mouku s kypřicím práškem
  5. Vmíchejte opatrně sníh z bílků
  6. Rozdělte těsto na 2 části (2/3 a ⅓)
  7. Do té menší části přidejte matcha čaj a citronovou kúru, případně trošku nařeďte cca dvěma lžícemi mléka
  8. Obě těsta by měla mít stejnou hustotu a budou trochu tuhší
  9. Vymažte formu máslem a vysypte hrubou moukou nebo strouhankou
  10. Dejte péct na 40-50min a před vyndáním z trouby zkontrolujte špejlí, zda je bábovka hotová
  11. Po vychladnutí bábovky můžete polít čokoládovou polevou a posypat kokosem.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/matcha-bezlepkova-babovka/