• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Bezlepkové / Koprovka s fazolovými lusky

Koprovka s fazolovými lusky

15.8.2017 by Klára Leave a Comment

Miluju kopr a koprovku, ale dlouho jsem omáčky nedělala, protože jsem se odmítala cpát moukou, ale tahle varianta z cuket či patizonu mě neskutečně nadchla. Fazolové lusky teda nejsou zrovna moje nejoblíbenější, ale k tomuto receptu se hodí a můj muž je miluje 🙂

Někdo by tomu mohl říkat spíš zeleninová omáčka s koprem, ale to je jedno. Chutná fantasticky a zaručeně se trefíte do chutě dětí (pokud mají teda rády kopr) a taky velké části populace, která jinak vege jídlo moc nemusí 🙂

Samozřejmě je to bez kopru skvělý základ pro jakoukoliv další omáčku, či při větším množství vody i hustou krémovou polévku. To už záleží na Vaší fantazii.

Pokud chcete mít fazolky krásně zelené, je potřeba je povařit krátce ve vařící vodě a pak je hned spařit studenou vodou  – říká se tomu metoda blanšírování. V létě ideální pro přípravu zeleniny. Zůstane tak v ní většina výživných látek a minerálů.

Jiné varianty: můžeme dochutit omáčku křenem, česnekem či jinými bylinkami

 

 

Koprovka s fazolovými lusky
 
Vytisknout
Autor: Klára
Suroviny
  • 500g zelených fazolek
  • 500g cuket (ideálně žluté) a bílé části pórku
  • 2-3 cibule
  • 1l vody s 1ČL soli
  • olivový olej
  • sůl
  • vývar z fazolek
  • ovesná smetana (nebo rýžová, živočišná, či sojová)
  • 4PL rýžové mouky (není nutná)
  • kopr
Jak na to?
  1. Čerstvé fazolky očistěte od stopek a není třeba je překrajovat
  2. Dejte vařit do vroucí osolené vody a vařte téměř do měkka
  3. Očistěte veškerou zeleninu a nakrájejte na kostky
  4. Osmahněte zeleninu na oleji se špetkou soli asi 15min
  5. Zalejte vývarem nebo horkou vodou a povařte ještě asi 5-10min - zelenina musí být měkká
  6. Omáčku důkladně rozmixujte dohladka
  7. Po uvaření je možno omáčku dochutit několika lžícemi smetany - většinou není potřeba a také umeoctem, pro kyselejší chuť
  8. Pak už jen vmíchejte nadrobno nasekaný kopr
  9. Servírujeme s bramborem a vejcem nebo další varianta je jáhelný knedlík.
3.5.3226

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Bezlepkové, Hlavní jídla, Letní, Vegan Štítky:brambory, cibule, cuketa, kopr, pórek, vejce, zelené fazolky

Previous Post: « Pečená rajčata
Next Post: Soba nudle s tempehem, brokolicí a ořechy »

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

KláraJmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš
  • PF 2018 :)

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

adzuki agar ananas banány bábovka celer cuketa detox dezert ghí hlavní jídlo ječná mouka jáhly kakao kokos koláč kurz luštěniny léto mango marakuja mrkev máta ovoce pečení piniové oříšky pohanka polévka quinoa rozinky rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké snídaně tahini vegan večeře vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda špalda

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (2)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (11)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)

Deprecated: Funkce genesis_footer_creds_text není podporována už od verze 3.1.0! Použijte prosím raději funkci genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /data/www/20774/moodkitchen_cz/www/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright © 2021 · Foodie Pro & The Genesis Framework