Koprovka s fazolovými lusky
- 500g zelených fazolek
- 500g cuket (ideálně žluté) a bílé části pórku
- 2-3 cibule
- 1l vody s 1ČL soli
- olivový olej
- sůl
- vývar z fazolek
- ovesná smetana (nebo rýžová, živočišná, či sojová)
- 4PL rýžové mouky (není nutná)
- kopr
- Čerstvé fazolky očistěte od stopek a není třeba je překrajovat
- Dejte vařit do vroucí osolené vody a vařte téměř do měkka
- Očistěte veškerou zeleninu a nakrájejte na kostky
- Osmahněte zeleninu na oleji se špetkou soli asi 15min
- Zalejte vývarem nebo horkou vodou a povařte ještě asi 5-10min - zelenina musí být měkká
- Omáčku důkladně rozmixujte dohladka
- Po uvaření je možno omáčku dochutit několika lžícemi smetany - většinou není potřeba a také umeoctem, pro kyselejší chuť
- Pak už jen vmíchejte nadrobno nasekaný kopr
- Servírujeme s bramborem a vejcem nebo další varianta je jáhelný knedlík.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/koprovka-s-fazolovymi-lusky/
3.5.3226