Koprovka s fazolovými lusky
 
 
Autor:
Suroviny
  • 500g zelených fazolek
  • 500g cuket (ideálně žluté) a bílé části pórku
  • 2-3 cibule
  • 1l vody s 1ČL soli
  • olivový olej
  • sůl
  • vývar z fazolek
  • ovesná smetana (nebo rýžová, živočišná, či sojová)
  • 4PL rýžové mouky (není nutná)
  • kopr
Jak na to?
  1. Čerstvé fazolky očistěte od stopek a není třeba je překrajovat
  2. Dejte vařit do vroucí osolené vody a vařte téměř do měkka
  3. Očistěte veškerou zeleninu a nakrájejte na kostky
  4. Osmahněte zeleninu na oleji se špetkou soli asi 15min
  5. Zalejte vývarem nebo horkou vodou a povařte ještě asi 5-10min - zelenina musí být měkká
  6. Omáčku důkladně rozmixujte dohladka
  7. Po uvaření je možno omáčku dochutit několika lžícemi smetany - většinou není potřeba a také umeoctem, pro kyselejší chuť
  8. Pak už jen vmíchejte nadrobno nasekaný kopr
  9. Servírujeme s bramborem a vejcem nebo další varianta je jáhelný knedlík.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/koprovka-s-fazolovymi-lusky/