• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Bezlepkové / Datlové pyré

Datlové pyré

14.11.2017 by Klára Leave a Comment

Skvělý pomocník v kuchyni při pečení různých druhů dezertů a moučníků. Výborně nahrazuje cukr a je to čistě přírodní záležitost. Můžete přidávat do sladkých ranních kaší nebo namazat dětem na palačinky.

K tomuto není asi třeba psát nějaký složitý recept. Zkrátka, vemte si zavařovačku, nasypte do ní sáček datlí (ideálně bio) zalejte vodou a nechte přes noc v lednici. Po vyjmutí si část vody slejte bokem a rozmixujte datle. Pokud bude moc tuhé, přidejte slitou vodu. Řádně uzavřete a nechte v lednici.

POZOR, aby v datlích opravdu nebyla žádná pecka. Jinak celé pyré poměrně brzo zkysne 🙁 a to je pak fakt škoda.

Pokud použijete datle, které nejsou bio, bude výsledné pyré trochu tmavší.

DATLE  – jsou bohatým zdrojem železa, vápníku, manganu, mědi, hořčíku a fosforu, bílkovin, vlákniny a vitamínů A, B, C a D. Pečují o svěžest a soustředěnost a startují energetickou přeměnu ve všech tělesných buňkách. Jelikož obsahují látku tanin, mohou být použity jako čisticí a stahující prostředek při střevních onemocněních. Sacharidy v datlích se skládají převážně z glukózy a fruktózy. Obsah cukru v datlích představuje jednu z nejvyšších hodnot u ovocných druhů.

 

 

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Bezlepkové, Dezerty, Snídaně, Svačiny Štítky:datle

Previous Post: « Mrkvový dort či muffiny
Next Post: Vánoční čoko dortíky »

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Primary Sidebar

KláraJmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš
  • PF 2018 :)

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

adzuki agar ananas banány bábovka celer cuketa detox dezert ghí hlavní jídlo ječná mouka jáhly kakao kokos koláč kurz luštěniny léto mango marakuja mrkev máta ovoce pečení piniové oříšky pohanka polévka quinoa rozinky rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké snídaně tahini vegan večeře vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda špalda

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (2)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (11)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)

Deprecated: Funkce genesis_footer_creds_text není podporována už od verze 3.1.0! Použijte prosím raději funkci genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /data/www/20774/moodkitchen_cz/www/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright © 2021 · Foodie Pro & The Genesis Framework