• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Bezlepkové / Slunečnicovo sezamová paštika

Slunečnicovo sezamová paštika

8.7.2016 by Klára Leave a Comment

Tato paštika zaručeně nadchne i masově zaměřené jedince. Kombinace chutí je naprosto delikátní a můžete využít na snídani, svačinu nebo jako součást pohoštění pro návštěvy. Doporučuju v kombinaci s jakýmkoliv kváskovým chlebem. My momentálně ujíždíme na chlebech od Pekárny Praktika, který je k mimo jiné k dostání každou sobotu na farmářských trzích na Kulaťáku. Anebo si můžete upéct vlastní semínkový chleba, který jsem našla na blogu manželů v kuchyni Kitchenstory. viz recept na bezlepkový semínkový chleba.

IMG_9615

 

Slunečnicovo sezamová paštika
 
Vytisknout
Čas přípravy
30 minuty
Čas vaření
Celkový čas
30 minuty
 
Autor: Klára
Typ receptu: svačina
Typ kuchyně: vegan
Suroviny
  • 100g slunečnicových semínek (přes noc namočených ve vodě)
  • 20g sušených rajčat (ne v oleji)
  • 2 PL (polévkové lžíce) lahůdkového droždí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 PL oleje
  • 1 PL lžíce tahini (sezamová pasta)
  • 2 PL citronové šťávy
  • 100 + 300 ml vody
  • 5g práškového agaru (nebo plátky)
  • 2 PL sojové omáčky Shoyu
  • 1 ČL (čajová lžička) soli
  • 2 ČL mleté papriky
  • 2 ČL provensálského koření nebo koření "Dobrá nálada"
Jak na to?
  1. Rozmícháme agar asi ve 200ml vody a necháme bobtnat
  2. Vezmeme přes noc (nebo aspoň 2 hod) namočená slunečnicová semínka. Sušená rajčata zalijeme 100ml vody a necháme nabobtnat.
  3. V menším hrnci osmažíme najemno nakrájenou cibulku společně s česnekem. Pak přidáme mletou papriku, provensálské koření (nebo koření "Dobrá nálada") a lehce přesmahneme, aby paprika nezhořkla. Přilejeme asi 100ml vody a chvili dusíme.
  4. Slunečnicová semínka slijeme, propláchneme a rozmixujeme společně s tahini do hladké hmoty. Přidáme lahůdkové droždí, povařenou směs cibule s kořením, citronovou šťávu, Shoyu, rajčata i s máčecí vodou a promixujeme.
  5. Namočený agar přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí
  6. Ještě horkou vodu s agarem přidáme k rozmixované slunečnicové směsi. Mixujeme na vysoké otáčky, dokud nebude mít směs zcela hladkou stukturu.
  7. Srnčí hřbet nebo jinou vhodnou formu vypláchneme studenou vodou a směs do ní nalijeme a necháme vychladit
3.5.3208

 

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Bezlepkové, Recepty, Svačiny Štítky:agar, seminka, slunečnice, tahini

Previous Post: « Salát z červené řepy, ananasu a máty
Next Post: Bezlepkový semínkový chleba »

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

KláraJmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš
  • PF 2018 :)

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

adzuki agar ananas banány bábovka celer cuketa detox dezert ghí hlavní jídlo ječná mouka jáhly kakao kokos koláč kurz luštěniny léto mango marakuja mrkev máta ovoce pečení piniové oříšky pohanka polévka quinoa rozinky rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké snídaně tahini vegan večeře vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda špalda

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (2)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (11)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)

Deprecated: Funkce genesis_footer_creds_text není podporována už od verze 3.1.0! Použijte prosím raději funkci genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /data/www/20774/moodkitchen_cz/www/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright © 2021 · Foodie Pro & The Genesis Framework