• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Bezlepkové / Kedlubnová polévka s wakame

Kedlubnová polévka s wakame

20.12.2017 by Klára Leave a Comment

Já vím, já vím. Jsou Vánoce, peče se cukroví, ale co si taky uvařit něco jiného než cukroví. Stejně je potřeba ty chuťové buňky trošku oblažit něčím slaným.

Tuhle polévku jsme vařily na jednom ze seminářů Akademie Léčivé Výživy na téma makrobiotika. Krom jiného jsem si velmi silně změnila názor na makrobiotiku jako takovou, protože z té extrémní polohy, která tady u nás stále přetrvává jsme pod laskavým vedením Zuzany Terešové zjistily, že všechno je trochu jinak.

No a jednou ze super informací byla tahle polévka. Předtím jsem nikdy nepřemýšlela nad tím, že bych mohla dát do polévky wakame pastu. Tu jsem měla spojenou jenom se sushi. Nicméně neuvěřitelným způsobem změní chuť celé polévky. Přišla mi najednou taková lehká, osvěžující. No, je potřeba to vyzkoušet. A nebojte se jí tam dát víc, ono se to v té husté zeleninové polévce skoro ztratí.

V receptu máte jen čistě kedlubnovou polévku, ale nebojte se použít jakoukoliv jinou bílou zeleninu (tuřín, bílou ředkev, fenykl či květák). V tomto chladném počasí krásně doplníme plíce a zároveň zahřejeme.

Tak dobrou chuť a nestandardním chutím zdar 🙂

Klára

Kedlubnová polévka s wakame
 
Vytisknout
Autor: Klára
Suroviny
  • 2 kedlubny (1 kedlubna = 2-3 porce)
  • 1 cibule
  • 1 PL sezamového oleje
  • wasabi – prášek nebo pasta
  • bobkový list
  • nové koření
  • pohanka nebo pohanková lámanka (není nutné)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sojová omáčka Tamari (nebo Shoyu)
  • umeocet
  • bílé miso
  • pažitka nebo petrželová nať
  • sůl
Jak na to?
  1. Kedlubnu nakrájíme na středně velké kostky.
  2. Cibuli nakrájíme najemno a lehce osmahneme na sezamovém oleji, přidáme kedlubnu a zalejeme zeleninovým vývarem
  3. Přidáme bobkový list a nové koření, trochu soli a vaříme na mírném ohni 10min.
  4. Pokud chcete hustší polévku můžete zahustit pohankovou lámankou.
  5. Polévku rozmixujeme na krém.
  6. Na závěr přidáme buď prášek wakame (předem rozmíchaný dle instrukcí ve studené vodě) nebo pastu (tu můžete také rozmíchat v troše vody z polévky)
  7. Pokud chcete polévku jemnější, je možno dochutit bílým misem.
  8. Pro výraznější chuť můžeme použít tamari s umeoctem.
  9. Pak už jen dáme na talíř a ozdobíme něčím zeleným - např. petrželovou natí
3.5.3229

 

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Bezlepkové, Podzimní, Polévky, Zimní Štítky:kedluben, makrobio, tamari, umeocet, wasabi

Previous Post: « Dárkové poukazy na kurzy vaření :)
Next Post: Zima z pohledu čínské medicíny »

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

KláraJmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš
  • PF 2018 :)

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

adzuki agar ananas banány bábovka celer cuketa detox dezert ghí hlavní jídlo ječná mouka jáhly kakao kokos koláč kurz luštěniny léto mango marakuja mrkev máta ovoce pečení piniové oříšky pohanka polévka quinoa rozinky rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké snídaně tahini vegan večeře vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda špalda

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (2)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (11)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)

Deprecated: Funkce genesis_footer_creds_text není podporována už od verze 3.1.0! Použijte prosím raději funkci genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /data/www/20774/moodkitchen_cz/www/wp-includes/functions.php on line 5236

Copyright © 2021 · Foodie Pro & The Genesis Framework