Kedlubnová polévka s wakame
 
 
Autor:
Suroviny
  • 2 kedlubny (1 kedlubna = 2-3 porce)
  • 1 cibule
  • 1 PL sezamového oleje
  • wasabi – prášek nebo pasta
  • bobkový list
  • nové koření
  • pohanka nebo pohanková lámanka (není nutné)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sojová omáčka Tamari (nebo Shoyu)
  • umeocet
  • bílé miso
  • pažitka nebo petrželová nať
  • sůl
Jak na to?
  1. Kedlubnu nakrájíme na středně velké kostky.
  2. Cibuli nakrájíme najemno a lehce osmahneme na sezamovém oleji, přidáme kedlubnu a zalejeme zeleninovým vývarem
  3. Přidáme bobkový list a nové koření, trochu soli a vaříme na mírném ohni 10min.
  4. Pokud chcete hustší polévku můžete zahustit pohankovou lámankou.
  5. Polévku rozmixujeme na krém.
  6. Na závěr přidáme buď prášek wakame (předem rozmíchaný dle instrukcí ve studené vodě) nebo pastu (tu můžete také rozmíchat v troše vody z polévky)
  7. Pokud chcete polévku jemnější, je možno dochutit bílým misem.
  8. Pro výraznější chuť můžeme použít tamari s umeoctem.
  9. Pak už jen dáme na talíř a ozdobíme něčím zeleným - např. petrželovou natí
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/kedlubnova-polevka-wakame/