Notice: Function add_theme_support( 'html5' ) was called incorrectly. Musíte použít pole s konkrétními způsoby podpory HTML5. Další informace o testování programu a hledání chyb naleznete v manuálu na stránce Ladění ve WordPressu (anglicky). (Tato zpráva se nově zobrazuje od verze 3.6.1.) in /data/www/20774/moodkitchen_cz/www/wp-includes/functions.php on line 5831 Kedlubnová polévka s wakame
Kedlubnová polévka s wakame
Autor: Klára
Suroviny
2 kedlubny (1 kedlubna = 2-3 porce)
1 cibule
1 PL sezamového oleje
wasabi – prášek nebo pasta
bobkový list
nové koření
pohanka nebo pohanková lámanka (není nutné)
1 l zeleninového vývaru
sojová omáčka Tamari (nebo Shoyu)
umeocet
bílé miso
pažitka nebo petrželová nať
sůl
Jak na to?
Kedlubnu nakrájíme na středně velké kostky.
Cibuli nakrájíme najemno a lehce osmahneme na sezamovém oleji, přidáme kedlubnu a zalejeme zeleninovým vývarem
Přidáme bobkový list a nové koření, trochu soli a vaříme na mírném ohni 10min.
Pokud chcete hustší polévku můžete zahustit pohankovou lámankou.
Polévku rozmixujeme na krém.
Na závěr přidáme buď prášek wakame (předem rozmíchaný dle instrukcí ve studené vodě) nebo pastu (tu můžete také rozmíchat v troše vody z polévky)
Pokud chcete polévku jemnější, je možno dochutit bílým misem.
Pro výraznější chuť můžeme použít tamari s umeoctem.
Pak už jen dáme na talíř a ozdobíme něčím zeleným - např. petrželovou natí
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/kedlubnova-polevka-wakame/