• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Dezerty / Banana Bread

Banana Bread

25.10.2016 by Klára Leave a Comment

Dost často mi zůstanou na lince banány a pokaždé řeším, co s nimi. No, nejlepší způsob bude asi využít je do buchty. A s přicházejícím podzimem tento typ hutnějšího dezertu přijde vhod.

img_1041

Variací na toto téma najdeme na webu asi milion, tak jsem dala dohromady víc receptů a trochu zkombinovala druhy mouky. Pokud se Vám nechce improvizovat, použijte klasickou polohrubou. Já osobně mám ráda čokoládu a čokoládové dezerty, takže dávám přednost kakaové chuti chlebíčku.

 

Banana Bread
 
Vytisknout
Autor: Klára
Suroviny
  • 60 g vlašských ořechů (můžou být i mandle nebo lískáče)
  • 120g másla
  • 230g mouky (dala jsem směs ječné - 100g, špaldové- 100g a trochu jáhlové - 30g)
  • 30g kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • ¼ lžičky sody
  • špetka soli
  • 100g cukru (muscovado, třtinového, kokosového)
  • 3 přezrálé banány
  • 100g hořké čokolády (na kousky)
  • 2 vejce
  • brusinky (záleží na preferencích)
Jak na to?
  1. Předehřejeme si troubu na 170 °C a formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme formu strouhankou
  2. Ořechy ideálně orestujeme na suché pánvi, aby se vytáhlo jejich aroma a následně nasekáme nadrobno.
  3. V robotu smícháme změklé máslo a cukr a postupně přidáváme celá vejce.
  4. Následně přidáme nasekané ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva, sodou, špetkou soli a ke konci také kakaem
  5. Nakonec přidáme banány, které jsme si vidličkou někde bokem rozšťouchali.
  6. Tabulku čokolády nožem rozkrájíme na malé kousky, a doplníme do směsi
  7. Můžeme dochutit brusinkami (není nutné)
  8. Hmotu již nešleháme, jen vše spojíme dohromady lehkým zamícháním.
  9. Těsto přendáme do formy a pečeme asi 60 minut.
  10. Po vyndání z trouby necháme vystydnout, vyjmeme z formy a podáváme samotné nebo se zakysanou smetanou či jogurtem
3.5.3226

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Dezerty, Podzimní, Svačiny Štítky:banány, čokoláda, dezert, pečení, sladké

Previous Post: « Polévka z červené čočky s granátovým jablkem
Next Post: Polévka z pečené červené řepy a vlašskými ořechy »

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

KláraJmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš
  • PF 2018 :)

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

adzuki agar ananas banány bábovka celer cuketa detox dezert ghí hlavní jídlo ječná mouka jáhly kakao kokos koláč kurz luštěniny léto mango marakuja mrkev máta ovoce pečení piniové oříšky pohanka polévka quinoa rozinky rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké snídaně tahini vegan večeře vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda špalda

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (2)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (11)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)

Deprecated: Funkce genesis_footer_creds_text není podporována už od verze 3.1.0! Použijte prosím raději funkci genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /data/www/20774/moodkitchen_cz/www/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright © 2021 · Foodie Pro & The Genesis Framework