Jáhelné knedlíky plněné tempehem
 
 
Autor:
Suroviny
  • Jáhelné knedlíky:
  • 250g jáhel
  • 100 - 150g pohankové či jiné mouky
  • petrželka
  • mletý kmín
  • zelené bylinky na ozdobu
  • Červené zelí:
  • 1 hlávka zelí
  • 3 hrsti rozinek (můžete použít i datle - namočené)
  • olivový nebo sezamový olej
  • sůl
  • balzamikový ocet
Jak na to?
  1. Jáhly uvaříme v poměru 1:2,5 se špetkou soli
  2. Musí být uvařeny úplně doměkka
  3. Po uvaření necháme vychladnout.
  4. Do vlažných jáhel přidáme petrželku, mletý kmín a sůl. Vypracujeme těsto.
  5. Plníme najemno nakrájeným tempehem (možno předtím trochu orestovat)
  6. Uvaříme vodu a knedlíky vložíme do vody a čekáme až vyplavou
  7. Červené zelí:
  8. Na pánev nebo do hrnce klademe najemno nakrájené červené zelí, podlijeme olejem a trochou vody.
  9. Přidáme rozinky popř. pár datlí
  10. Dusíme doměkka (cca 20min), před koncem dušení osolíme.
  11. Hrnec stáhneme a nakonec dochutíme balzamikem
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/jahelne-knedliky-plnene-tempehem-cervenym-zelim/