Švestkový koláč s drobenkou
 
 
Autor:
Suroviny
  • 200g ječné mouky (pokud používáte jinou mouku, tak 250g)
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • ½ hrnku mléka (já používám rýžové)
  • ½ prášku z vinného kamene (prášek do pečiva)
  • ovoce (rybíz, švestky, rebarbora, maliny)
Jak na to?
  1. Z mouky, cukru a másla připravte žmolenku
  2. Oddělejte část vedle do misky (na posypání koláče)
  3. Do zbytku těsta zapracujte vajíčka, mléko a prášek od pečiva
  4. Nalejte do koláčové formy (vymazané máslem a vysypané strouhankou)
  5. Posypeme ovocem (rebarbora, rybíz, maliny, švestky)
  6. Zasypeme odloženou žmolenkou
  7. Pečeme na 160°C asi 30min.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/svestkovy-kolac-drobenkou/