Čočkový salát s kapary
 
 
Autor:
Suroviny
  • 2 hrnky černé čočky Beluga
  • 1 menší červená cibule nebo šalotka
  • 1 hrnek sušeného rybízu (můžete použít i rozinky)
  • ⅓ hrnku kapar
  • Zálivka:
  • ⅓ hrnku kvalitního olivového oleje
  • ¼ hrnku jablečného octa
  • 1 PL javorového sirupu či jiného sladidla
  • 1 PL francouzské hořčice
  • 2 PL soli (tady opatrně)
  • 2 PL pepře
  • 1 PL mletého kmínu
  • ½ PL kurkumy
  • ½ PL mletého korinadru
  • ½ PL kardamomu
  • ¼ PL kajenského pepře
  • 1 stroužek česneku
  • ¼ PL muškátového oříšku
  • ¼ PL skořice
Jak na to?
  1. Čočku opláchněte a uvařte. Trvá to cca 20min.
  2. Mezitím si připravte zálivku.
  3. Čočku po slití propláchněte trochu studenou vodou.
  4. Vložte čočku do velké servírovací mísy a promíchejte s dresinkem.
  5. Doplňte najemno nakrájenou cibulí
  6. Vmíchejte kapary a rybíz (nebo rozinky)
  7. Můžete ozdobit rukolou
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/cockovy-salat-kapary/