Sekana na italský způsob
 
 
Autor:
Suroviny
  • 350g mletého hovězího masa
  • 350g mletého vepřového masa
  • 100g pancetty
  • 10g sušených hub
  • 1 malá cibule
  • 40g mortadely
  • ¼ veky (volitelné)
  • 1dcl mléka (volitelné)
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • 4ks kyselé okurky
  • 1 PL hořčice (výraznější např. nějaká francouzská)
  • hrst petrželové natě
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř
Jak na to?
  1. Namočíme houby do vlažné vody asi na 15min, poté z nich vymačkáme vodu a nakrájíme.
  2. Cibulku, mortadelu a petrželku nakrájíme na jemno.
  3. Pečivo namočíme do mléka, hned vyndáme, vymačkáme zbylou tekutinu a nakrájíme na kousky.
  4. V míse vše smícháme, dochutíme solí a pepřem a vypracujeme šišku.
  5. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, vysypeme trochou strouhanky a vyložíme slaninou tak, aby přesahovala ven.
  6. Masovou směs dáme do formy a přikryjeme přesahující slaninou.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 160° 30min, poté ještě 20 minut na 180°, aby sekaná získala zlatavou kůrku.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/sekana-italsky-zpusob/