Hummus pomazánka
 
 
Autor:
Suroviny
  • 150 g cizrny
  • plátek kombu (mořská řasa)
  • 1 PL tahini (raději méně než více)
  • 3 PL olivového oleje
  • ½ ČL římského kmínu
  • 3 PL citrónové šťávy
  • sůl
Jak na to?
  1. Namočenou cizrnu slijeme a dáme vařit s řasou kombu, vaříme až je cizrna měkká
  2. Cizrnu, tahini, olivový olej, římský kmín, ½ lžičky soli a ½ hrnku vody, ve které se cizrna vařila, dáme do mixéru (nebo použijeme tyčový mixér) a mixujeme tak dlouho, dokud není směs hladká. Přendáme do uzavíratelné nádoby a necháme nejméně 3 hodiny odpočinout v lednici.
  3. Před podáváním posypeme oblíbeným kořením a zalijeme olivovým olejem.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/hummus-pomazanka/