Jáhlový tříbarevný dezert
 
 
Autor:
Suroviny
  • 150g jáhel
  • 1 kokosová smetana nebo rostlinné mléko
  • 5 lžic sirupu (agávového, datlového, rýžového)
  • ½ ČL vanilky
  • ovoce (borůvky, jahody, maliny)
  • kakao
Jak na to?
  1. Jáhly propláchneme a uvaříme ve dvojnásobném množství vody doměkka
  2. Necháme pod pokličkou dojít - jáhly mohou být i rozvařené
  3. Jáhly rozmixujeme se smetanou, sirupem a vanilkou do jemného krému, aby připomínal pudink.
  4. Rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich vmícháme kakao
  5. Aranžujeme do skleniček a nahoru poklademe rozmixovaným ovocem
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/jahlovy-tribarevny-dezert/