Nejlepší dýňová polévka ze všech
Autor: Klára
Typ kuchyně: Vaření podle 5ti elementů
- 400 g dýně rozkrájené na kousky
- 200 g nahrubo nastrouhané mrkve
- 1 cibule
- 2 PL ghí
- špetka kurkumy
- 2 PL prosné (jáhlové) mouky - není nutná
- 1l zeleninového vývaru
- 3cm zázvoru
- sůl
- 4 PL mandlových lupínků (nebo dýňové či slunečnicové semínka)
- 4 PL zakysané smetany nebo ovčího jogurtu
- Rozehřejeme hrnec
- Rozpálíme přepuštěné máslo (ghí)
- Necháme zeslovatět cibuli
- Přidáme dýni a mrkev (nahrubo nastrouhanou) a krátce orestujeme
- Osmahneme jáhlovou mouku
- Podlijeme zeleninovým vývarem, asi 15min. povaříme a propasírujeme nebo rozmixujeme
- Přidáme zázvor (šťávu z jemně nastrohaného čerstvého zázvoru)
- Osolíme
- Vmícháme kysanou smetanu
- Vmícháme kurkumu a ještě jednou necháme krátce přejít varem
- Na talíři posypeme opraženými mandlovými lupínky nebo dýňovými či slunečnicovými semínky
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/nejlepsi-dynova-polevka-ze-vsech/
3.5.3228