Nejlepší dýňová polévka ze všech
 
 
Autor:
Typ kuchyně: Vaření podle 5ti elementů
Suroviny
  • 400 g dýně rozkrájené na kousky
  • 200 g nahrubo nastrouhané mrkve
  • 1 cibule
  • 2 PL ghí
  • špetka kurkumy
  • 2 PL prosné (jáhlové) mouky - není nutná
  • 1l zeleninového vývaru
  • 3cm zázvoru
  • sůl
  • 4 PL mandlových lupínků (nebo dýňové či slunečnicové semínka)
  • 4 PL zakysané smetany nebo ovčího jogurtu
Jak na to?
  1. Rozehřejeme hrnec
  2. Rozpálíme přepuštěné máslo (ghí)
  3. Necháme zeslovatět cibuli
  4. Přidáme dýni a mrkev (nahrubo nastrouhanou) a krátce orestujeme
  5. Osmahneme jáhlovou mouku
  6. Podlijeme zeleninovým vývarem, asi 15min. povaříme a propasírujeme nebo rozmixujeme
  7. Přidáme zázvor (šťávu z jemně nastrohaného čerstvého zázvoru)
  8. Osolíme
  9. Vmícháme kysanou smetanu
  10. Vmícháme kurkumu a ještě jednou necháme krátce přejít varem
  11. Na talíři posypeme opraženými mandlovými lupínky nebo dýňovými či slunečnicovými semínky
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/nejlepsi-dynova-polevka-ze-vsech/