Hovězí vývar
 
 
Autor:
Suroviny
  • Hovězí maso a kosti
  • kurkuma
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • cibule
  • hlíva ústřičná
  • rosolovka stříbrná
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř celý
  • koriandr (není povinný)
  • zázvor
  • sůl
  • mořské řasy wakame
  • libeček nebo petrželová nať
Jak na to?
  1. Dáme vařit hrnec studené vody (dostatečné množství, aby maso bylo zcela ponořené).
  2. Přidáme špetku kurkumy, kořenovou zeleninu cibuli, bobkový list, koriandr, hlívu ústřičnou, rosolovku stříbrnou, kousek zázvoru nakrájeného na plátky, plátek wakame (o velikosti 2 poštovních známek) a petrželovou nebo libečkovou nať.
  3. Vše přivedeme do varu, osolíme a vaříme 2-6 hodin (má-li být maso dále použito, je třeba po 1,5 -2 h vyjmout z vývaru; kosti vložit zpět do vývaru).
  4. Po uvaření vývar scedíme a pevné části vyhodíme.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/hovezi-vyvar/