Pilaf s fazolemi adzuki
 
 
Autor:
Typ receptu: Hlavní jídlo
Suroviny
  • 200g fazolí adzuki (necháme přes noc namočené ve vodě a pak je v téže vodě vaříme hodinu doměkka s kouskem mořské řasy kombu)
  • 200g přírodní rýže (možno také namočit přes noc a pak uvařit nebo upéct)
  • 4 stroužky česneku nastrouhaného najemno
  • 1 kousek čerstvého zázvoru (asi 3cm) nastrouháme najemno
  • 4 PL petrželky nasekáme nadrobno
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL římského kmínu
  • 1 ČL pálivé papriky (dle citlivosti na ostré jídlo)
  • špetka chilli
  • 5 zrnek nového koření rozdrceného v hmoždíři
  • 1 cibule nasekaná nadrobno
  • 2 rajčata nakrájená na kostičky
  • 6 PL korintek (zvláštní druh rozinek - možno použít i normální rozinky)
  • 4 PL piniových oříšků
  • 2-3 ČL himalájské soli
  • 3 PL oleje nebo ghí
Jak na to?
  1. Rozehřejeme větší hrnec s pevným dnem
  2. Rozpálíme olej nebo ghí (v zimě spíše ghí)
  3. Zpěníme kurkumu (pozor ať se nespálí)
  4. Přidáme korintky
  5. Přidáme 2 lžíce petrželky, česnek, chillli, nové koření, zázvor (vymačkanou šťávu)
  6. Přidáme cibuli
  7. Osolíme
  8. Vmícháme rajčata a 10min dusíme
  9. Přidáme mletou papriku
  10. Přidáme piniové oříšky
  11. Vmícháme zbylou petrželku a rýži
  12. Přidáme uvařené fazole adzuki a necháme asi 20min "táhnout"
  13. Pro masožravce je možno přidat spolu s fazolemi ještě 400g masa (např. krůtího) nakrájeného na kostičky a orestovaného na oleji.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/pilaf-s-fazolemi-adzuki/