Brownies - nejčokoládovější záležitost
 
 
Autor:
Typ kuchyně: vegan
Suroviny
  • 1 hrnek ječné mouky
  • ¼ hrnku jáhlové mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ¾ ČL soli
  • ½ hrnku kakaa
  • 2 PL lněných semínek
  • ¼ hrnku vody
  • 80g rostlinného másla
  • ½ hrnku rostlinného mléka (např. rýžové, mandlové)
  • ¼ ČL jedlé sody
  • 100g kvalitní čokolády - min 80%
  • ¼ hrnku čokoládových peciček nebo kvalitní hořké čokolády
Jak na to?
  1. Předehřejeme troubu na 180°C a pekáček nebo jinou formu vyložíme pečicím papírem.
  2. Ve větší míse smícháme mouku, kakao, sůl a sodu.
  3. V hrníčku zašleháme rozemleté (např. v mlýnku na kafe) lněné semínko a vodu a odložíme na chvíli do mrazáku.
  4. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu společně s rostlinným máslem, cukrem a vanilkovým extraktem.
  5. Až se nám směs rozpústí, přimícháme rostlinné mléko.
  6. Čokoládovou směs a našlehané lněné semínko nalijeme do suchých ingrediencí a dobře zamícháme,
  7. Poté vmícháme ještě čokoládové kousky.
  8. Těsto vlijeme do formy, zarovnáme a s formou párkrát lehce klepneme o stůl, aby bylo těsto rovnoměrně rozmístěné.
  9. Pečem asi 30 min (záleží na troubě) a necháme vychladnout ve formě.
  10. Pokud chceme trochu tužší konzistenci, skladujeme v lednice. Já to ani nestihla,protože se to hned druhé dopoledne všechno snědlo :)
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/brownies-nejcokoladovejsi-zalezitost/