Fazolový guláš
 
 
Autor:
Suroviny
  • 100g fazole červená ledvina
  • 100g fazole adzuki
  • 2 PL oleje (např. Emil Noel omega 3 nebo ghi)
  • 1 červená paprika
  • 3 rajčata
  • 2ČL kurkuma
  • 2ČL paprika
  • ½ ČL skořice
  • 1 ČL oregana
  • 1 ČL černého pepře (čerstvě rozemletého)
  • 1ČL bujon wurzl
  • řasa kombu
  • 3 cibule (mohou být i červené)
  • 50g oves zrno - uvařené
  • 2 PL shoyu omáčkay
  • 1 PL umeocet
Jak na to?
  1. Namočené fazole uvaříme každé ve zvlášním hrnci s řasou kombu
  2. Odvar z adzuki můžeme vypít a vodu z červené ledviny si necháme bokem.
  3. Na pánvi zpěníme najemno nakrájenou cibulku
  4. Přisypeme kurkumu a později červenou papriku, pozor aby nezhořkla
  5. Pokud máte rádi ostřejší chutě, nebojte si přidat 1-2 lžičky chilli.
  6. Přidáme na větší kusy nakrájenou papriku a rajčata.
  7. Pokud je málo vody, přidáme vyvařenou vodu z fazolí a dusíme celou směs cca 10min
  8. Nakonec přidáme uvařené fazole a pokud by se nám to zdálo málo sladké, můžeme přidat třeba trošku agávového sirupu.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/fazolovy-gulas/