Dýňový quiche se špenátem a fetou
 
 
Autor:
Suroviny
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 dýně (hokkadio nebo máslová)
  • špenát
  • feta sýr
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • muškátový oříšek (mletý)
  • rozmarýn
  • tymian
  • černý pepř
  • 2 vejce
  • smetana (použila jsem ovesnou)
  • parmazán - pokud máte
  • TĚSTO:
  • 250 g hladké špaldové mouky (možno vyzkoušet i variantu rýžové s pohankovou)
  • 125 g másla
  • sůl
  • červená paprika mletá
  • studená voda
Jak na to?
  1. Nejprve si upečeme v troubě dýni (na oleji, osolit, opepřit, oříšek a poklást tymiánem)
  2. Připravíme si těsto a vložíme cca na 20min do lednice
  3. Na pánvi orestujeme cibuli, česnek, nasekaný špenát a přidáme rozmarýn (toho se nebojte)
  4. Po vyndání z trouby a lehkém vychladnutí korpusu pokladu dýní, špenátovou směsí a nadrolím fetu (může jí být i víc)
  5. V míse si ušleháme vejce se smetanou, přidáme muškátový oříšek, nastrouhaný parmazán a směsí polejeme již připravený koláč
  6. Pečeme 20-30 min na 200°C
Recipe by MoodKitchen s Klárou at https://www.moodkitchen.cz/dynovy-quiche-se-spenatem-fetou/