Když jsou ty Vánoce, tak by se slušelo dát sem pár receptů. Vanilkové rohlíčky sice nejsou moje nejoblíbenější cukroví, ale dost lidí na ně pěje ódy, tak se teda podělím o recept.
Tyhle Vánoce jsem dokonce musela upéct dvě várky, protože chlapci je už před třetím adventem všechny snědli 🙂 Když jsem se rozhodla, že udělám teda další těsto, zjistila jsem, že nemám moučkový cukr (kupuju ten od Naturaty). Tak jsem vzala cukr Muscovado a dala ho do mlýnku na kafe, no a byl z toho parádní třtinový moučkový cukr:)
V tom stejně vyrobeném moučkovém cukru s trochou vanilkového prášku (pozor, z pravé vanilky) jsem potom ještě teplé rohlíčky obalila a bylo hotovo.
Vanilkové rohlíčky
Autor: Klára
Suroviny
- 280g hladké špaldové mouky
- 100g moučkového cukru (třtinového)
- 100g vlašských ořechů
- 210g másla
- 1 žloutek
Jak na to?
- Nasypeme všechny sypké ingredience na hromádku
- Přidáme žloutek
- Pak už jenom hněteme až budeme mít pevné těsto
- Dáme ideálně přes noc do lednice
- Na druhý den vyndáváme z lednice těsto jen po kouskách, uvalíme válečky a tvoříme malé rohlíčky.
- Pečeme na 160°C a chvíli po vytažení obalujeme v moučkovém cukru se špetkou vanilkového prášku.
[…] Smícháme všechny ingredience na korpus dohromady a vypracujeme pevné těsto. Rozválíme na cca 3mm vysoký plát. Recept na třtinový moučkový cukr zde. […]