• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Bezlepkové / Sekaná na italský způsob

Sekaná na italský způsob

3.9.2017 by Klára 1 Comment

Tahle sekaná je nejlepší, kterou jsem kdy jedla. A to je co říct, protože já celý život v zásadě sekanou nesnášela a kdykoliv se někde objevila, tak jsem ji obcházela velkým obloukem.

Kdysi dávno, když začaly v TV pořady o vaření, jsem se dívala na pár dílů s Emanuelem a zaujala mě jeho verze sekané. A už jsem byla velká holka a ty přece mají umět vařit a péct maso no a já to vzala jako výzvu, že to zvládnu.

Klářina první sekaná 🙂

Všichni říkali, že vyhlášené řeznictví je Kšána v Dejvicích resp. na Břevnově (teď už to myslím teda převzal někdo jiný), tak jsem před víkendem vyrazila koupit maso na mou historicky první sekanou. Stála jsem tam ve frontě, poslouchala všechny lidi, co kupují za různé druhy masa a uzenin a trošku jsem si připadala jak v jiném světě. Ve světě, kterému vlastně moc nerozumím a kam asi ani nechci patřit, a hlavně jsem se dívala na nabídku a říkala si, co bych z těch různých kusů masa asi tak jako uvařila. Když jsem se dostala na řadu a zahlásila, že chci hovězí na sekanou, tak se na mě pak řezník podíval jako na malou holku a prej, že z hovězího mi to nebude držet a bude to suché. No a co teď? Emanuel v televizi říkal, že to má být sekaná jenom z hovězího masa 🙂 Nechala jsem se teda ukecat, že to má být aspoň půl napůl s vepřovým a odcházela jsem se z obchodu s pocitem, že vlastně netuším, jak tohle dopadne.

A tak začala cesta za mou první sekanou, kterou jsem tak trošku upravila do českých poměrů. Když jsem ji totiž udělala přesně podle receptu, přišla mi trochu nudná, tak jsem tam ještě přidala kyselé okurky, trochu hořčice a postupně odebírala i housku namočenou v mléce. Teď naposledy jsem to udělala úplně bez housky a vůbec to ničemu nevadí. A světe div se, už první verze byla fantastická a mě taky nesmírně chutnala. A není to tím, že jsem ji pekla já. Navíc jsem zjistila, jak neuvěřitelně jednoduché a rychlé to je na přípravu a realizaci. Jen mít všechny ingredience (maso, pancettu, mortadelu, petrželovou nať)

Co je naopak na této sekané exkluzivní je panceta, kterou je vlastně sekaná obalená. Dá tomu všemu skvělou chuť.

Touhle mňamkou zaručeně uspějete u jakékoliv návštěvy a děti ji taky zbožňují.

Třeba Vám tato inspirace přijde vhod 🙂

Dobrou chuť Vám přeje moje dcera Anička 🙂

 

Sekana na italský způsob
 
Vytisknout
Autor: Klára
Suroviny
  • 350g mletého hovězího masa
  • 350g mletého vepřového masa
  • 100g pancetty
  • 10g sušených hub
  • 1 malá cibule
  • 40g mortadely
  • ¼ veky (volitelné)
  • 1dcl mléka (volitelné)
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • 4ks kyselé okurky
  • 1 PL hořčice (výraznější např. nějaká francouzská)
  • hrst petrželové natě
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř
Jak na to?
  1. Namočíme houby do vlažné vody asi na 15min, poté z nich vymačkáme vodu a nakrájíme.
  2. Cibulku, mortadelu a petrželku nakrájíme na jemno.
  3. Pečivo namočíme do mléka, hned vyndáme, vymačkáme zbylou tekutinu a nakrájíme na kousky.
  4. V míse vše smícháme, dochutíme solí a pepřem a vypracujeme šišku.
  5. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, vysypeme trochou strouhanky a vyložíme slaninou tak, aby přesahovala ven.
  6. Masovou směs dáme do formy a přikryjeme přesahující slaninou.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 160° 30min, poté ještě 20 minut na 180°, aby sekaná získala zlatavou kůrku.
3.5.3228

 

 

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Bezlepkové, Hlavní jídla, Jarní, Letní Štítky:hořčice, hovězí, mortadela, pancetta, sekaná, vepřové

Previous Post: « Hummus pomazánka
Next Post: Švestkový koláč s drobenkou »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Čočkový salát s kapary | MoodKitchen s Klárou napsal:
    5.9.2017 (19:52)

    […] tento salát podávat jako lehkou večeři, či oběd. Já to svému muži naservírovala se sekanou a jak si pochutnával. Zároveň černou čočkou podpoříme naše přetížené ledviny a rukolou […]

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

Jmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Babí léto a co to pro nás znamená
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

agar agávový sirup borůvky broskve bábovka chia semínka cizrna cuketa fazole ghí hlavice hovězí hummus jablečný ocet ječná mouka jáhly kakao kapary koláč kurz léto mortadela mrkev máta pancetta pečení pohanka quinoa rozinky rukola rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké tofu vegan vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda římský kmín špalda švestky

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Srpen 2021 (2)
  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (1)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (10)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)
Moji partneři:

Zážitky.cz - přední zážitková agentura a firma mého muže :)
IdeálníDoména.cz - marketplace s více než 200 špičkovými adresami pro váš byznys
Tričko POKORU KURVA - moderní trička pro ženy i muže, která vyrábíme :)

Copyright © 2025 · Foodie Pro & The Genesis Framework