Tak zase jedna podzimní nebo pozdně letní polévka, nebo prostě když se potřebujete trochu zahřát a je jedno kdy to je. Jsem dost polívková a uvědomila jsem si, že je tady na ně dost málo receptů. Asi proto, že mě přijdou nějak lehké a moc obyčejné, ale o tom to vlastně je 🙂
Ono totiž když máte uvařenou polévku, tak je možno si ji dát jako snídani, oběd nebo večeři. Jako rodina moc nejíme pečivo a když se mě někdo zeptá, co snídáme nebo večeříme, tak si uvědomím, že dost často právě ty polévky. V ten moment totiž odpadá prostor pro chleba či rohlík s „něčím“. Vím, že představa polévky k snídani je pro většinu lidí trochu mimo (pro mě to taky bylo dlouhou dobu dost divné), ale věřte, že je to nejlepší, co tělu můžeme po ránu dát.
Je to teplé, vydatné a výživné. Když ještě mám třeba zbytek rýže nebo nějaké obiloviny z předešlého dne, je možné ji do polévky přisypat a tělo je blažené a já se cítím sytá celé dopoledne.
- 1 střední cibule
- 1ks menšího batátu
- 3ks mrkve
- 1ks cukety
- hrnek červené čočky
- kurkuma
- kokosové mléko
- koriandr nať
- chiili (nepovinné)
- dýňová a slunečnicová semínka
- Zpěníme cibulku
- Přidáme mrkev, následně opranou čočku a zasypeneme kurkumou.
- Necháme chvilku opražit a zalejeme vývarem nebo vodou.
- Necháme vařit do změknutí a ke konci ještě přidáme cuketu a nať koriandru, pokud chceme.
- Celou polévku rozmixujeme a pak osolíme
- Přilejeme kokosové mléko
- Necháme ještě chvíli povařit a hotovo
- Servírujeme s nasucho opraženými semínky a pokud máme, tak semínky z granátového jablka:)
Napsat komentář