Máte na zahradě větší množství rajčat a nevíte co s nimi? Děkuju Míše Sedláčkové za super recept, který prezentovala v Kouzelných bylinkách.
Už kdysi jsem zkoušela vyrobit nějaké rajčatové omáčky na špagety, ale většinou to nebylo nic moc. Když jsem zahlídla tip na pečená rajčata, říkala jsem si, že ho vyzkouším. Zrovna jsem měla v lednici docela dost rajčat, která bysme stejně nespotřebovali, takže volba byla jasná 🙂
Po upečení necháme trochu zchladnout a můžete vkládat do sklenic, které se dají třeba zavařit a mít tak připravená rajčata pro pozdější použití. Já zavařovat neumím (někdy to budu muset taky vyzkoušet), takže jsem z nich za pár dní udělala skvělou omáčku na špagety – ty jsem teda zapomněla vyfotit 🙁
Na pánvi jsem opekla na tenké plátky pokrájený česnek, až začal vonět přidala jsem rajčata ze skleničky a následně rozmixovala. A skvělá večeře byla na talíři během chvilky.
Tak dobrou chuť 🙂
- rajčata
- tymian
- rozmarýn
- saturejka
- Shoyu omáčka
- rýžový sirup
- olivový olej
- Plech potřete olivovým olejem
- Nakrájejte rajčata na měsíčky
- Posypejte čerstvými bylinkami
- Pokapejte rýžovým sirupem a shoyu omáčkou
- Dejte péct do trouby na 160 ֯C cca na 40min
Napsat komentář