Hráškový krém s mátou
 
 
Autor:
Suroviny
  • 400 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • kousek cukety - světlé (není nutná)
  • půl litru zeleninového vývaru
  • 2 lžíce ghí
  • 150 ml rostlinné smetany
  • šťáva z citronu
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • hrst mátových listů
Jak na to?
  1. Do rendlíku dáme ghí a trochu olivového oleje, orestujeme cibuli, po chvilce přihodíme česnek.
  2. Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme hrášek. Vše provaříme asi 5 minut, aby hrášek neztratil svou barvu.
  3. Směs rozmixujeme, přilejeme smetanu a přihodíme lístky máty, které také rozmixujeme.
  4. Polévku dochutíme umeoctem, pepřem a citronovou šťávou.
  5. Pokud se polévka zdá hustá, ještě zředíme trochou vývaru.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at http://www.moodkitchen.cz/hraskovy-krem-s-matou/