Hráškový krém s mátou
- 400 g mraženého nebo čerstvého hrášku
- kousek cukety - světlé (není nutná)
- půl litru zeleninového vývaru
- 2 lžíce ghí
- 150 ml rostlinné smetany
- šťáva z citronu
- olivový olej
- 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- hrst mátových listů
- Do rendlíku dáme ghí a trochu olivového oleje, orestujeme cibuli, po chvilce přihodíme česnek.
- Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme hrášek. Vše provaříme asi 5 minut, aby hrášek neztratil svou barvu.
- Směs rozmixujeme, přilejeme smetanu a přihodíme lístky máty, které také rozmixujeme.
- Polévku dochutíme umeoctem, pepřem a citronovou šťávou.
- Pokud se polévka zdá hustá, ještě zředíme trochou vývaru.
Recipe by MoodKitchen s Klárou at http://www.moodkitchen.cz/hraskovy-krem-s-matou/
3.5.3226