Skvělý pomocník v kuchyni při pečení různých druhů dezertů a moučníků. Výborně nahrazuje cukr a je to čistě přírodní záležitost. Můžete přidávat do sladkých ranních kaší nebo namazat dětem na palačinky.
K tomuto není asi třeba psát nějaký složitý recept. Zkrátka, vemte si zavařovačku, nasypte do ní sáček datlí (ideálně bio) zalejte vodou a nechte přes noc v lednici. Po vyjmutí si část vody slejte bokem a rozmixujte datle. Pokud bude moc tuhé, přidejte slitou vodu. Řádně uzavřete a nechte v lednici.
POZOR, aby v datlích opravdu nebyla žádná pecka. Jinak celé pyré poměrně brzo zkysne 🙁 a to je pak fakt škoda.
Pokud použijete datle, které nejsou bio, bude výsledné pyré trochu tmavší.
DATLE – jsou bohatým zdrojem železa, vápníku, manganu, mědi, hořčíku a fosforu, bílkovin, vlákniny a vitamínů A, B, C a D. Pečují o svěžest a soustředěnost a startují energetickou přeměnu ve všech tělesných buňkách. Jelikož obsahují látku tanin, mohou být použity jako čisticí a stahující prostředek při střevních onemocněních. Sacharidy v datlích se skládají převážně z glukózy a fruktózy. Obsah cukru v datlích představuje jednu z nejvyšších hodnot u ovocných druhů.
Napsat komentář