• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

MoodKitchen s Klárou

vaření s láskou a rozumem

  • Recepty
    • Roční období
      • Jarní
      • Letní
      • Podzimní
      • Zimní
    • Hlavní jídla
    • Polévky
    • Svačiny
    • Dezerty
    • Bezlepkové
    • Vegan
  • Články
  • Kurzy vaření
  • Poradenství
  • Co je MoodKitchen?
  • Kontakt
Jste zde: Domů / Bezlepkové / Brownies – nejčokoládovější záležitost

Brownies – nejčokoládovější záležitost

12.9.2016 by Klára Leave a Comment

Miluju sladké a miluju brownies, ale moc často je nepeču, teda skoro vůbec, protože bych je pak musela všechny sníst. Znáte to, děti si zobnou, muž si vezme kousek a co s tím zbytkem:). Ale teď jsem byla bez dětí i muže, skončila jsem celodenní seminář na Akademii léčivé výživy a říkala jsem si, že  bych na druhý studijní den mohla přinést nějakou dobrotu.  A konečně přišel na řadu brownie. Já si zobnu, zbytek sní holky a všichni budeme spokojení.

brownieJako u většiny jídel, tady se potvrzuje pravidlo, že kvalitní potraviny jsou základ. Čím lepší kakao a čokoládu použijete, tím chutnější bude výsledek.

Takže čokoládu doporučuju min 80% a kakao v bio kvalitě. Zkoušela jsem udělat s nižším obsahem lepku a použila jsem jsem kobinaci ječné a jáhlové mouky. Navíc v receptu nejsou použita vajíčka ani živočišné máslo, takže se jedná o veganskou variantu. Tím pádem ale výsledek nemá takovou mazlavou konzistenci, jak by někteří čekali. Asi to zkusím ještě „vymazlit“ a třeba recept lehce obměním.

A tady recept na tu mazlavější verzi.

Brownies - nejčokoládovější záležitost
 
Vytisknout
Autor: Klára
Typ kuchyně: vegan
Suroviny
  • 1 hrnek ječné mouky
  • ¼ hrnku jáhlové mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ¾ ČL soli
  • ½ hrnku kakaa
  • 2 PL lněných semínek
  • ¼ hrnku vody
  • 80g rostlinného másla
  • ½ hrnku rostlinného mléka (např. rýžové, mandlové)
  • ¼ ČL jedlé sody
  • 100g kvalitní čokolády - min 80%
  • ¼ hrnku čokoládových peciček nebo kvalitní hořké čokolády
Jak na to?
  1. Předehřejeme troubu na 180°C a pekáček nebo jinou formu vyložíme pečicím papírem.
  2. Ve větší míse smícháme mouku, kakao, sůl a sodu.
  3. V hrníčku zašleháme rozemleté (např. v mlýnku na kafe) lněné semínko a vodu a odložíme na chvíli do mrazáku.
  4. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu společně s rostlinným máslem, cukrem a vanilkovým extraktem.
  5. Až se nám směs rozpústí, přimícháme rostlinné mléko.
  6. Čokoládovou směs a našlehané lněné semínko nalijeme do suchých ingrediencí a dobře zamícháme,
  7. Poté vmícháme ještě čokoládové kousky.
  8. Těsto vlijeme do formy, zarovnáme a s formou párkrát lehce klepneme o stůl, aby bylo těsto rovnoměrně rozmístěné.
  9. Pečem asi 30 min (záleží na troubě) a necháme vychladnout ve formě.
  10. Pokud chceme trochu tužší konzistenci, skladujeme v lednice. Já to ani nestihla,protože se to hned druhé dopoledne všechno snědlo 🙂
3.5.3208

Share on FacebookShare on Twitter

Kategorie:Bezlepkové, Dezerty, Recepty Štítky:čokoláda, pečení, sladké, vegan

Previous Post: « Ranní kaše s mučenkou a pečeným kokosem
Next Post: Polévka z červené čočky s granátovým jablkem »

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnotit recept:  

Primary Sidebar

Jmenuju se Klára a vařím s láskou a s rozumem :). Pro sebe, pro děti, pro svého muže, pro kamarádky nebo pro větší skupiny. Vařím vždy tak, aby to chutnalo, hezky vypadalo, strávníkům se dobře trávilo...no prostě aby jídlo dávalo smysl. Vařením žiju už pár let, studuju ho, píšu o něm, dělám kurzy vaření, jiných se účastním a těším se, co tu společně uvaříme :). Více o mě

Nejnovější příspěvky

  • Babí léto a co to pro nás znamená
  • Léto z pohledu čínské medicíny
  • Podzim pohledem čínské medicíny
  • Batátové brownies s višněmi
  • Perníkové pohankové lívance
  • Bábovka „Mozart“
  • Fazolový guláš

Moodkitchen.cz na Fejsbůku :)

Facebook Pagelike Widget

Štítky

agar agávový sirup borůvky broskve bábovka chia semínka cizrna cuketa fazole ghí hlavice hovězí hummus jablečný ocet ječná mouka jáhly kakao kapary koláč kurz léto mortadela mrkev máta pancetta pečení pohanka quinoa rozinky rukola rum rýže rýžová mouka rýžové mléko seminka sladké tofu vegan vlašské ořechy zima červená řepa čokoláda římský kmín špalda švestky

Rubriky

  • Bezlepkové (29)
  • Články (8)
  • Dezerty (14)
  • Hlavní jídla (13)
  • Jarní (6)
  • Kurzy vaření (6)
  • Letní (17)
  • Podzimní (17)
  • Polévky (7)
  • Recepty (15)
  • Roční období (3)
  • Snídaně (3)
  • Svačiny (11)
  • Vánoce (4)
  • Vegan (10)
  • Zimní (9)

Archivy

  • Srpen 2021 (2)
  • Říjen 2018 (1)
  • Červen 2018 (1)
  • Únor 2018 (3)
  • Leden 2018 (1)
  • Prosinec 2017 (4)
  • Listopad 2017 (3)
  • Říjen 2017 (5)
  • Září 2017 (6)
  • Srpen 2017 (10)
  • Červenec 2017 (4)
  • Červen 2017 (2)
  • Únor 2017 (1)
  • Prosinec 2016 (4)
  • Říjen 2016 (3)
  • Září 2016 (2)
  • Srpen 2016 (1)
  • Červenec 2016 (4)
  • Květen 2015 (1)
Moji partneři:

Zážitky.cz - přední zážitková agentura a firma mého muže :)
IdeálníDoména.cz - marketplace s více než 200 špičkovými adresami pro váš byznys
Tričko POKORU KURVA - moderní trička pro ženy i muže, která vyrábíme :)

Copyright © 2025 · Foodie Pro & The Genesis Framework