Dost často mi zůstanou na lince banány a pokaždé řeším, co s nimi. No, nejlepší způsob bude asi využít je do buchty. A s přicházejícím podzimem tento typ hutnějšího dezertu přijde vhod.
Variací na toto téma najdeme na webu asi milion, tak jsem dala dohromady víc receptů a trochu zkombinovala druhy mouky. Pokud se Vám nechce improvizovat, použijte klasickou polohrubou. Já osobně mám ráda čokoládu a čokoládové dezerty, takže dávám přednost kakaové chuti chlebíčku.
Banana Bread
Autor: Klára
Suroviny
- 60 g vlašských ořechů (můžou být i mandle nebo lískáče)
- 120g másla
- 230g mouky (dala jsem směs ječné - 100g, špaldové- 100g a trochu jáhlové - 30g)
- 30g kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
- ¼ lžičky sody
- špetka soli
- 100g cukru (muscovado, třtinového, kokosového)
- 3 přezrálé banány
- 100g hořké čokolády (na kousky)
- 2 vejce
- brusinky (záleží na preferencích)
Jak na to?
- Předehřejeme si troubu na 170 °C a formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme formu strouhankou
- Ořechy ideálně orestujeme na suché pánvi, aby se vytáhlo jejich aroma a následně nasekáme nadrobno.
- V robotu smícháme změklé máslo a cukr a postupně přidáváme celá vejce.
- Následně přidáme nasekané ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva, sodou, špetkou soli a ke konci také kakaem
- Nakonec přidáme banány, které jsme si vidličkou někde bokem rozšťouchali.
- Tabulku čokolády nožem rozkrájíme na malé kousky, a doplníme do směsi
- Můžeme dochutit brusinkami (není nutné)
- Hmotu již nešleháme, jen vše spojíme dohromady lehkým zamícháním.
- Těsto přendáme do formy a pečeme asi 60 minut.
- Po vyndání z trouby necháme vystydnout, vyjmeme z formy a podáváme samotné nebo se zakysanou smetanou či jogurtem
Napsat komentář